Sport

Neverovatna priča Mikelea iz Napulja: Pivo i konji su sve što je potrebno Nikoli Jokiću

Potpuno neverovatna priča dolazi nam iz mesta Anjano kraj Napulja gde je ovih dana boravio i najbolji košarkaš na svetu
Neverovatna priča Mikelea iz Napulja: Pivo i konji su sve što je potrebno Nikoli Jokiću© Antonio Ahel/ATAImages

I vrapci na grani znaju da je Nikola Jokić zaljubljenik u konjički sport i da ga više voli od košarke, da je posle osvajanja prve NBA titule žurio u Srbiju da stigne na trku svog konja, kao i da mnogo više uživa u nekim stvarima van terena.

Igrač Denvera i MVP finalne serije, kako sam kaže, odradio je posao i došao do šampionskog prstena, a onda još jednom ponovio da u životu ima važnijih stvari od košarke.

Lepo je proslavio uspeh u Somboru, posle čega je otputovao u Italiju kako bi prisustvovao još jednoj konjičkoj trci. To je zabeležio momak po imenu Mikele, koji je uspeo da provede nekoliko dragocenih trenutaka sa superstarom Nagetsa.

"Zdravo momci, ja sam Mikele. Želim da vam ispričam o svom susretu sa najboljim košarkašem na svetu", počeo je Mikele svoje obraćanje na društvenim mrežama.

"Pre nekoliko dana, moj prijatelj, zaljubljenik u trke konja, obavestio me je da će Nikola Jokić biti na trkalištu Anjano, u Napulju, da prati trku Emili Pan, najmlađeg konja u njegovoj štali. Da ne bih bio nepripremljen, istog dana sam otišao da kupim dres Nagetsa. U jednoj od retkih radnji u gradu koje ih prodaju, imali su samo jedan model iz Denvera, od samo jednog igrača: 15… Karmela Antonija."

Mladi momak je otišao na trkalište, pronašao Nikolu i pokazao mu na dres tražeći autogram.

"Odlučno je rekao ne. Rekao mi je da je napet jer će mu se konj uskoro takmičiti."

Trka nije prošla kako se srpski reprezentativac nadao, što je "misiju" učinilo još težom.

"Da ga ne nerviram, odlazim čekajući da se trka završi. Problem je u tome što to ne ide baš najbolje, i kada sam ga video smorenog u licu kako se vraća u svoju štalu, pomislio sam da je vreme da odem. Ovoga puta sam daleko i sa mnom je još nekoliko ljudi, koji svi snimaju video zapise i fotografije. Pokušavam ponovo vrišteći: 'Nikola, samo autogram kunem se!', ali odrično pokazuje prstom – samo je izgledao veoma razočaran trkom."

Mikele je maltene već odustao...

"Odlučujem da odem, ali moj prijatelj kome ću zauvek biti dužan predlaže šta će biti najmudrija ideja tog dana. Idemo u supermarket i kupujemo dva Peroni piva i da se ​​vratimo na trkalište, Jokić je uvek kraj svog konja. Vičem mu: 'Džokeru, imam poklon za tebe!', sa Peronijem u ruci. Ovaj put mi se smeši, podiže palac i rukom me poziva da uđem."

Otkrio je da su razgovarali desetak minuta uz pivo i da mu Jokić priznao da njegov konj nije ostavio dobar utisak.

"Kunem se, nikada nisam video tako iznenadnu promenu raspoloženja između pokazivanja majice iz Denvera i kada sam se vratio sa pivom. Smešno je, znam, ali bilo je neverovatno i još ne mogu da verujem. Ah… Na kraju je potpisao dres Karmela Entonija", napisao je Mikele.

image