Sport

Grci tvrde: Zvezda favorit za Nikolu Mirotića, poslala mu "mitsku" ponudu

Navodno, prema izvorima iz te zemlje, crveno-beli su igraču Barselone ponudili ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni

"Crvena zvezda vodi u trci za Nikolu Mirotića, dala mu je mitsku ponudu vrednu 3.000.000 evra", navodi renomirani grčki portal "SDNA"!

Ovaj izvor ističe da je španski krilni centar poreklom iz Crne Gore prva tema prelaznog roka u evropskoj košarci pošto Barselona nema novca da mu isplati ogroman ugovor koji je do sada imao, a sada je on povezan i sa dva najveća srpska kluba.

Kada se pojavila priča da će Barselona gledati na sve načine da se reši Mirotića i njegovog bogatog ugovora, prvo su se pominjali Monako, a potom i Olimpija Milano i Olimpiajkos. Nakon toga je i Partizan bio u priči, a sada "SDNA" navodi da je Crvena zvezda prvi favorit da ga dovede u svoje redove.

Grci pišu da je Zvezda navodno ponudila ugovor od 3.000.000 evra godišnje, ali u čitavoj priči, ništa nije blizu realizacije. Barselona hoće da prevremeno prekide ugovor Mirotiću i ne žele da mu isplate najskuplji ugovor u istoriji košarke.

Sa druge strane, ni Mirotić ne želi da oprosti novac Barseloni, pošto mu on po slovu ugovora svakako pripada. Sada dve strane pokušavaju da nađu rešenje pošto teško da bi ijedan klub želeo da uz veliki ugovor za Mirotića mora da obezbedi i obeštećenje za Barselonu.

Grci pišu da je posle Zvezde, Olimpijakos drugi favorit da dovede Mirotića. Nakon odlaska MVP-a Saše Vezenkova u NBA ligu, željni su i oni da se pojačaju velikom zvezdom u liku Nikole Mirotića.

image