Sport

Nastavlja se saga o Hariju Kejnu - Bajern šalje novu ponudu Totenhemu

I dalje se postavlja pitanje šta ovaj prelazni rok nosi za karijeru kapitena reprezentacije Engleske
Nastavlja se saga o Hariju Kejnu - Bajern šalje novu ponudu TotenhemuGetty © Julian Finney / Staff

Fudbalski klub Bajern poslaće u narednih nekoliko dana drugu, poboljšanu ponudu Totenhemu za kapitena engleske reprezentacije Harija Kejna, prenosi nemački "Skaj sport".

Nemački mediji navode da pregovore ispred Bajerna vodi legendarni Karl Hajnc Rumenige, koji je navodno već nagovorio Kejna da nastavi karijeru u šampionu Bundeslige.

Međutim, ostao je teži deo posla - da se predstavnici dva kluba dogovore u vezi obeštećenja, pošto je Totenhem odbio prvu ponudu Bajerna od 70.000.000 evra. Gazda Totenhema Danijel Levi poznat je kao težak pregovarač, a do sada je iz tog kluba isticano da ni po koju cenu ne puštaju Kejna iz kluba ovog leta.

Kejn ima ugovor sa Totenhemom do kraja naredne sezone, a uskoro će napuniti 30 godina. Nemački mediji podsećaju da je Kejn simbol Totenhema, koji želi da ode u klub sa kojim bi mogao da osvoji neki veliki trofej.

On je za klub iz Londona odigrao 435 utakmica i postigao je 280 golova. Za nacionalnu selekciju Engleske nastupio je na 84 meča, a 58 puta se upisao u listu strelaca. Ukoliko ostane u Londonu i ne potpiše novi ugovor, on bi Totenhem mogao da napusti u leto 2024. godine kao slobodan igrač.

image