Milan predstavio Loftus-Čika, čeka se Pulišić

Dosadašnji fudbaler Čelsija Ruben Loftus-Čik predstavljen je kao novo pojačanje Milana

Loftus-Čik (27) je potpisao ugovor sa Milanom do 30. juna 2027. godine. Engleski fudbaler će u novom klubu da nosi dres sa brojem osam.

"Velika je čast pridružiti se ovom istorijskom klubu. Jedva čekam da počnemo", izjavio je Loftus-Čik za zvanični sajt Milana.

Mediji sa Apenina navode da će italijanski klub da plati obeštećenje Čelsiju od 20 miliona evra sa bonusima za engleskog fudbalera.

Loftus-Čik je prošle sezone odigrao 33 meča za londonski klub. Za reprezentaciju Engleske nastupio je na 10 utakmica.

Pulišić na spisku želja

Klub sa "San Sira" je Čelsiju poslao ponudu za još jednog igrača - Kristijana Pulišića. Milan je poslao ponudu od 22 miliona evra za američkog reprezentativca, nakon što je prvu od 15 miliona evra londonski klub glatko odbio.

Za drugu ponudu se još čeka konkretan odgovor jer Čelsi kalkuliše, čeka ponude i od drugih klubova. Za sada je za Pulišića interesovanje pokazao i Olimpik iz Liona, ali nije jasno koliko su Francuzi spremni da plate.

Pulišić (24) je u Čelsi stigao 2019. godine iz Borusije Dortmund, a ima ugovor sa "Plavcima" do 30. juna naredne godine.

On je prošle sezone odigrao 30 utakmica za Čelsi i postigao je jedan gol. Za reprezentaciju SAD nastupio je na 60 mečeva i 25 puta se upisao u listu strelaca.