Sport

Alkaraz kao furija do drugog kola Vimbldona

Nije se prvi igrač sveta pošteno ni osvojio na startu trećeg grend slema i potvrdio da će biti najveći izazivač Novaku Đokoviću za titulu na Vimbldonu
Alkaraz kao furija do drugog kola VimbldonaGetty © Michael Regan

Karlos Alkaraz lako se plasirao u drugu rundu Vimbldona, pošto je deklasirao veterana Žeremija Šardija sa 6:0, 6:1, 7:5.

Duel na terenu broj jedan igran je pod krovom i trajao je tek nešto manje od dva sata i samo u trećem setu bio je takmičarski, dok je u prva dva postojao samo jedan igrač.

Furiozno je krenuo Španac, dobio je prvih osam gemova i bilo je jasno da Šardi nema šta da traži.

Tek u trećem je pružio ozbiljniji otpor rivalu, imao čak i brejk viška, ali se ni tada nije u pitanje dovodila pobeda momka iz Mursije.

"Srećan sam zbog ovakvog početka. U prva dva seta je bio pomalo stegnut i hladan, ali je u trećem pokazao svoj najviši nivo i morao sam da igram dobar tenis", rekao je Alkaraz neposredno po završetku susreta.

"Osećam se srećno i počastvovano zbog ljubavi koju od publike dobijam gde god se pojavim, a posebno ovde. Veoma je lepo igrati na travi na ovom turniru."

On će u sledećoj rundi igrati protiv još jednog Francuza, pošto ide na pobednika meča Aleksandr Miler – Artur Riderneh.

Vimbldon je počeo u ponedeljak, traje do 16. jula, igra se za nagradni fond od 44,7 miliona funti, a titulu brani Novak Đoković.

image