Sport

Haos na Vimbldonu - Đoković saznao kad igra u sredu, ostali gledaju u nebo

Dosta problema za organizatore trećeg grend slema u sezoni zbog vremenskih neprilika
Haos na Vimbldonu - Đoković saznao kad igra u sredu, ostali gledaju u neboGetty © Shaun Botterill / Staff

Kiša je tokom prva dva dana Vimbldona napravila haos organizatorima i zato će u sredu na programu biti jedan od najzgusnutijih rasporeda u poslednjih nekoliko decenija.

Čak 48 mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji prebačeno je sa utorka na sredu, igraće se mečevi i prvog i drugog kola, a od srpskih predstavnika sa sigurnošću možemo da očekujemo samo nastup Novaka Đokovića.

Sedmostruki šampion Vimbldona će i ovog puta igrati na Centralnom terenu, tako da i ako bude kiše, to neće mnogo uticati na njega. Đoković će u drugom kolu igrati protiv Džordana Tompsona treći meč po redu, a program na tom terenu počinje u 14.30 časova.

Đoković će na teren posle dva ženska singla, dok će još tri srpska predstavnika imati priliku da zaigraju - ako uslovi dozvole.

Natalija Stevanović će igrati protiv Karoline Pliškove treći meč na terenu 18, gde program počinje od 11.00 časova, nakon što u utorak njih dve nisu ni stigle da započnu meč prvog kola.

Laslo Đere će na terenu 8 igrati protiv Maksa Kresija i to četvrti po redu (program startuje u 11.00), dok će Hamad Međedović na terenu 9 protiv Kristofera O'Konela igrati treći meč dana i nastaviće meč pri rezultatu 7:5, 1:0 za Amerikanca.

image