Sport

Gotovo: Maunt je novi fudbaler Mančester junajteda

Mejson Maunt prešao je iz Čelsija u Mančester junajted, potvrdio je klub sa Old Traforda
Gotovo: Maunt je novi fudbaler Mančester junajteda© Twiter/Screenshot

Vezista je sa Junajtedom potpisao petogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još godinu dana.

Čelsiju će na ime obeštećenja pripasti 65 miliona evra odmah, plus još šest kroz razne bonuse.

Maunt je doveden kao najozbiljnije pojačanje Crvenih đavola ovoga leta i od njega će se dosta očekivati.

Mančester junajted će naredne sezone igrati na tri fronta - u Premijer ligi, FA kupu i Ligi šampiona, a kako u svakom takmičenju ima najviše ambicije, potrebna su mu nova kvalitetna pojačanja.

Dete Čelsija

Mejson Maunt (24) je čitavu dosadašnju karijeru proveo u Čelsiju. Na "Stamford bridž" je došao sa samo šest godina i od tada nije menjao klub. Kako se već mesecima spekulisalo da će napustiti "londonske plavce" odlučio je da se nedavno obrati navijačima.

"S obzirom na spekulacije koje su se pominjale u poslednjih nekoliko meseci, ovo možda neće biti iznenađenje za vas da sam doneo odluku da napustim Čelsi. Osećam da zaslužujete više od pisane izjave. Zato sam želeo direkno da vam kažem koliko sam zahvalan za podršku u poslednjih 18 godina. Znam da neki od vas neće biti zadovoljni mojom odlukom, ali mislim da je to ono što je u ovom trenutku ispravno za moju karijeru. Pridružio sam se Čelsiju kada sam imao šest godina i prošli smo mnogo toga zajedno. Osvajanje omladinskog kuba, titula igrača godine, Superkup, FIFA Svetsko prvenstvo...to je ono što ću zauvek pamtiti", rekao je Maunt na oproštaju od navijača.

Reprezentativac Engleske je prošle sezone digrao 35 utakmica za Čelsi na kojima je postigao tri gola i zabeležio šest asistencija.

image