Sport

Demonstranti uleteli na teren i prekinuli meč na Vimbldonu – dvaput (VIDEO)

Nesvakidašnja situacija viđena je trećeg dana takmičenja na terenima Ol Ingland kluba, ali srećom, nije bilo većih icidenata
Demonstranti uleteli na teren i prekinuli meč na Vimbldonu – dvaput (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Duel Grigora Dimitrova i Šoa Šimabukuroa u prvom kolu Vimbldona prekinut je početkom drugog seta zbog upada demonstranata na teren broj 18.

Organizatori najvećeg teniskog turnira na svetu od ponedeljka imaju velikih glavobolja oko rasporeda, pošto su obilne padavine u Londonu poremetile kompletan program u utorak, a kada su učesnici konačno uspeli da izađu na terene, dogodio se novi, još neočekivaniji prekid.

Dvoje nepoznatih ljudi utrčalo je na travu terena 18 i prekinulo meč, bacivši komadiće slagalice i konfete na travu.

Dimitrovu i Šimabukurou u početku nije bilo jasno o čemu se radi, ali su krenuli ka klupama kada je ušlo obezbeđenje.

Navijači na tribinama su krenuli da skandiraju prilikom upada demonstranata, koji su potom udaljeni sa terena.

U pitanju su pripadnici pokreta koji se zalaže za prestanak korišćenja nafte – "Just Stop Oil".

Nekoliko sati kasnije, na istom terenu dogodio se identičan incident, kada je prekinut duel između Kejti Bulter i Darije Savij.

O njihovom potencijalnom upadu pre nekoliko dana govorio je i Endi Mari.

"Mislim da postoji velika šansa da se nešto desi ovde. Razgovarao sam sa svojom porodicom o tome. Ne znam, da neko upadne na teren i krene a vama, kakva vaša reakcija treba da bude jer ne znate ko je to, šta rade i zašto to rade", istakao je Mari.

Organizatori su prethodno poručili svim učesnicima da ne pokušavaju da se obračunaju sa demonstrantima ukoliko budu pokušali da poliju boju na neki od terena.

Nedavno je baš takva situacija viđena u kriketu, a tada je Džoni Berstou praktično izneo uljeza sa terena.

"Nisam video reakciju Džonija Berstoua, ali to bi moglo da bude opasno. Kad bi se zavezali za mrežu ili bacili nešto na teren, morali bi da budu oprezni u blizini igrača koji jasno imaju rekete u rukama. Saglasan sam sa onim za šta se bore, ali ne i time kako to iskazuju. Umesto da upadaju na teren, možda bi trebalo nešto drugo da rade."

Prethodno su viđeni slični incidenti tokom Svetskog prvenstva u snukeru, konjičkih trka i finala Premijeršipa u ragbiju.

image