Pešić o Jokićevom nastupu na Svetskom prvenstvu: Neke stvari još nisu jasne

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić dao je intervju za "Zidojče cajtung", povodom proslave 30 godina od osvajanja Evropskog prvenstva sa selekcijom Nemačke, čiji je selektor tada bio. On je tom prilikom odgovarao i na pitanja koja se tiču Nikole Jokića

Nemačke novinare je zanimalo ono što i srpske – da li će Nikola Jokić posle sezone u kojoj je osvojio NBA titulu, igrati za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu koje počinje krajem avgusta ove godine.

Košarkaš Denvera do sada nije dao konkretan odgovor na to pitanje, već je govorio da posle duge sezone mora prvo da se odmori i opusti malo.

Konkretan odgovor izbegao je da pruži i Pešić, kratko poručivši da nije siguran da li će biti na spisku, ali je zato u superlativu pričao o samom Jokiću.

"Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam ikada trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost", rekao je Pešić koji je u istom tonu nastavio da hvali najboljeg srpskog košarkaša koji je opčinio svet kada je u plej-ofu NBA lige dominirao kao retko ko.

"Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili", poručio je Pešić.

Dok su ostale evropske zemlje počele da objavljuju spisak igrača za Svetsko prvenstvo, za sada nema ni u najavi kada će to uraditi selektor Srbije Svetislav Pešić.

Mundobasket počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra.

Ovo će biti prvi put da se svetsko košarkaško prvenstvo održava u tri zemlje – Filipinima, Japanu i Indoneziji.