Sport

Federer kao nikada hvalio Đokovića: Nadam se da će oboriti moj rekord, podiže tenis na viši nivo

Čini se da Švajcarcu prija penzija i prvi put smo mogli da ga čujemo da na "sva usta" hvali Đokovića
Federer kao nikada hvalio Đokovića: Nadam se da će oboriti moj rekord, podiže tenis na viši nivo© Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Nekadašnji švajcarski teniser Rodžer Federer u intervjuu za "Si-En-En" pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, jednom od svojih najvećih konkurenata.

Federer u prošlosti nije bio previše naklonjen Đokoviću, često ga je kritikovao, ali je poslednjih godina promenio mišljenje i njih dvojica su se zbližili.

Osmostruki šampion Vimbldona ga je zvao na svoj oproštaj na Lejver kupu, a nekoliko meseci kasnije, Srbin je pretekao i njega i Rafaela Nadala na večnoj listi osvajača grend slemova (23).

Rodžer, kojem su organizatori priredili ceremoniju na Centralnom terenu, veruje da je Novak veliki favorit da još jednom podigne čuveni zlatni pehar i izjednači baš njegov učinak.

"Iskreno, to je sjajno za njega", počeo je Federer.

"Imao sam svoje momente. Za mene, osvajanje osmog pehara ili petog, ili kojeg god – to su bili moji trenuci. Ako neko to izjednači ili nadmaši, to je njegova stvar, njegov trenutak."

U Parizu je Đoković potvrdio da je najbolji teniser svih vremena, ostavivši iza sebe Federera i Rafaela Nadala.

"Znam da su sada posebno mediji nošeni tom pričom, ali su i igrači. I ja sam bio motivisan da pokušam da oborim rekorde ili ih izjednačim, ali kada niste više u tome, imate potpuno drugačiju perspektivu. Počnete da se opuštate i postajete veoma ponosni na svoja dostignuća."

Prvi put smo od njega čuli da želi da Novak bude uspešan.

"Iskren da budem, nadam se da to uraditi jer sve što postigne, doprinosi teniskoj istoriji, podiže priču o tenisu na viši nivo. Piše istoriju globalnog sporta, kao što je to učinio 23. titulom u Parizu. To su neverovatne stvari – sjajne vesti i to je dobro za igru. Mislim da je veliki favorit i ne bih bio iznenađen da ponovo osvoji Vimbldon", zaključio je Federer.

image