Sport

Đoković protiv Vavrinke nastavlja juriš na Vimbldonu

Najbolji teniser svih vremena nastavlja pohod na osmu titulu u Londonu i sada ga očekuje duel sa starim znancem i dobrim prijateljem
Đoković protiv Vavrinke nastavlja juriš na VimbldonuGetty © Patrick Smith

Novak Đoković igra u petak protiv Stana Vavrinke meč trećeg kola Vimbldona, a njihov okršaj zatvoriće program na Centralnom terenu.

Srbin i Švajcarac treći su po redu na najvećem stadionu u kompleksu i trebalo bi da počne posle 19 časova po srednjoevropskom vremenu.

Pre njih, na Centralnom terenu će igrati prvi teniser sveta Karlos Alkaraz i Francuz Aleksandre Miler, Endi Mari i Stefanos Cicipas treba da završe svoj duel koji je prekinut na kraju trećeg seta, a potom se sastaju Poljakinja Iga Švjontek i Petra Martić iz Hrvatske.

Novak je rutinski prošao prve dve prepreke i pokazao da se odmah privikao na travu, iako je jedini igrač u muškom singlu koji je na Vimbldon stigao bez pripremnog turnira. U prvom kolu je savladao Pedra Kaćina, dok je u drugom imao dobar ispit u vidu Džordana Tompsona.

S druge strane, Vavrinka je prošao u treću rundu na terenima Ol Ingland kluba prvi put od 2015. godine, pobedama nad Emilom Rusuvuorijem i Tomasom Ečeverijem.

Međutim, daleko je od svog vrhunca, pa je svetski "broj 2" veliki favorit pred njihov okršaj koji je na programu već u petak.

U prilog tome ide i međusobni skor – do sada su odigrali 26 mečeva, a Novak vodi 20-6 u pobedama, uključujući i poslednji susret prošle sezone na mastersu u Rimu (6:2, 6:2).

Ipak, treba zadržati dozu opreza jer je Švajcarac u prošlosti umeo Đokoviću da nanese veoma bolne poraze, poput onih u finalima Rolan Garosa i Ju-Es opena.

Vimbldon je na programu do 3. do 16. jula i igra se za nagradni fond od 44,7 miliona funti.

image