Natalija Stevanović u trećem kolu Vimbldona - nastavlja se san Srpkinje

Stevanovićeva je nastavila da beleži sjajne rezultate u Londonu, pa je upisala i peti trijumf od početka turnira

Nastavlja se san Natalije Stevanović! Srpska teniserka koja je uspela da prođe kroz tri kvalifikacione runde i plasira se u glavni žreb Vimbldona, sada je stigla i do trećeg kola najprestižnijeg grend slema.

Stevanovićeva je savladala Nemicu Tamaru Korpač 2:0, posle borbe duge dva sata i 43 minuta, a po setovima je bilo 7:5, 7:5.

U iznurujućem meču, sa velikim brojem dugih razmena i još dužih gemova, Nišlijka je uspela da upiše i petu pobedu u Londonu u poslednjih desetak dana.

Stevanovićeva, koja je na Vimbldon stigla kao 225. teniserka sveta, imala je i problema sa povredom zbog koje je tražila medicinski tajm-aut na početku meča, ali ni to je nije omelo. Brejkovi u 12. gemu prvog i 12. gemu drugog seta bili su presudni da u oba seta izbegne taj-brejk i tako stigne do pobede.

Posle ovog podviga, Stevanovićevu čeka skok od oko 80 pozicija i za sada je projektovana da skoči na 143. poziciju, što bi bio njen najbolji renking u karijeri.

Natalija je u prvom kolu prethodno pobedila bivšu prvu teniserku sveta Karolinu Pliškovu, a u trećem kolu je čeka Petra Kvitova, nekada druga teniserka sveta i dvostruka šampionka na Vimbldonu.

Inače, ovo je Stevanovićevoj prvi put da je uopšte i stigla do glavnog žreba i već je uspela da upiše dve pobede.

Srpkinja je još jednom nakon pobede na prestižnom turniru u Engleskoj, gricnula Vimbldonsku travu u znak proslave trijumfa.