Novak saznao ko ga čeka u nedelju: Posle Vavrinke sledi Federerov "dželat"

Ukoliko Đoković savlada Švajcarca, u četvrtom kolu Vimbldona rival će mu biti Hubert Hurkač

Novak Đoković u petak kasno popodne izlazi na teren u meču trećeg kola Vimbldona, kada će mu rival biti Sten Vavrinka. Taj meč srpski teniser igra tačno 10 godina od svog poslednjeg poraza na Centralnom terenu Ol-Ingland kluba.

No, ako upiše i 42. uzastopnu pobedu na tom stadionu, Đoković će u četvrtom kolu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača.

To je epilog njegovog susreta trećeg kola protiv Italijana Lorenca Muzetija, kog je Hurkač savladao 3:0 - po setovima je bilo 7:6, 6:4, 6:4, čime je već obezbedio okršaj sa jednim od grend slem šampiona - bilo 23-strukim Đokovićem, bilo trostrukim, Vavrinkom.

Posle velike borbe u prvom setu koji je Poljak rešio u taj-brejku, po jedan brejk prednosti u naredna dva donela su mu sigurnu pobedu. Inače, Hurkač je poznat i po tome što je pre dve godine pobedio Rodžera Federera u njegovom poslednjem meču u profesionalnoj karijeri.

Hurkač je tada savladao Federera 3:0 (6:0 u poslednjem, trećem setu), što se ispostavilo i kao kraj karijere za legendarnog Švajcarca. To je ujedno bilo i jedino grend slem polufinale za Hurkača u njegovoj karijeri.

Inače, Poljak ove sezone ne briljira kao nekih ranijih. Ispao je u trećem kolu Rolan Garosa, Madrida, Monte Karla, Indijan Velsa i Majamija, kao i drugom kolu Rima i Eštorila.