Barselona ovo ne pamti - prodaju samo 17.000 sezonskih karata na novom stadionu

Naredne sezone Katalonci neće nastupati na "Nou Kampu" i to će biti velika promena za tim Ćavija Ernandeza i zbog brojnosti domaće publike na tribinama

Barselona se sprema za neobičnu sezonu pošto će zbog renoviranja "Nou Kampa" predstojeće godine nastupati na stadionu "Luis Kompanis" u Monžuiku.

A koliko su stvari sada zbog toga drugačije govori i da je klub dobio samo 16.864 zahteva za sezonskim ulaznicama, što je za oko 10.000 manje od onoga što su Katalonci očekivali.

Barselona je zbog prelaska na manji stadion sada u situaciji da umesto da igra na stadionu sa 99.000 mesta prešla na lokaciju sa 56.000 sedećih mesta.

Cilj Barselone je bio da proda 27.000 sezonskih ulaznica, ali u tome očito neće uspeti. Klub je čak i snizio cene sezonskih ulaznica između 255 i 870 evra, ali ni to nije uspelo da poveća interesovanje navijača.

Ovo znači da postoji šansa da će čak 70% stadiona na Barseloninim utakmicama biti moguće kupiti u slobodnoj prodaji, pa da tako i većina navijača na nekim utakmicama budu turisti.