Sport

Sramota Vimbldona: Beloruskinji zabranili da igra, pa je ponizili tokom intervjua

Dve katastrofalne greške napravili su novinari ovog petka na Vimbldonu, ali se posebno ističe neumesan i neobavešten komentar na račun Arine Sabalenke
Sramota Vimbldona: Beloruskinji zabranili da igra, pa je ponizili tokom intervjua© Twitter / screenshot / @TheTennisLetter

Neverovatne stvari dešavaju se na ovogodišnjem Vimbldonu. Osim što su organizatori danima donosili čudne odluke oko pravljenja rasporeda mečeva usled problema sa kišom, sada su na red došli i nekompetentni novinari koji štete, u ovom slučaju, teniserkama.

Nakon što je Paula Badosa dobila čestitke na pobedi jednog novinara uprkos tome što je zbog povrede predala meč, sada je Beloruskinja Arina Sabalenka doživela neprijatnu situaciju na Terenu 1 nakon pobede nad Varvarom Graševom.

Sabalenka je slavila 2:6, 7:5, 6:2 i plasirala se u treće kolo ženskog singla. Ali onda se dogodio katastrofalan momenat tokom intervjua na terenu, kada voditeljka očito nije znala da je Beloruskinji prošle godine bilo zabranjeno da nastupi na Vimbldonu zbog sankcija tog turnira za tenisere iz Rusije i Belorusije.

"Ti očigledno želiš da igraš dobro ovde. Znam da ti želiš da odeš jedan ili dva koraka dalje nego što si prošle godine", bio je komentar voditeljke, dok je Sabalenka imala kiseo osmeh na licu.

Da ovo nije bio jedini kiks medija na Vimbldonu, bile su i čestitke jednog novinara Pauli Badosi, nakon što je španska teniserka morala da završi učešće na turniru zbog povrede. Evo kako je to izgledalo:

image