Đoković: Teško da mogu da budem mršaviji, imao sam problem sa stomakom

Rekorder po broju grend slem trofeja istakao je da ga očekuje težak posao u četvrtom kolu Vimbldona protiv Huberta Hurkača

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Vimbldona, pošto je u petak uveče savladao Stena Vavrinku 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 7:6.

Srpski teniser je uspeo da osvoji dramatičan treći set i tako izbegne produžetak meča, što bi značilo i da bi susret morao da bude dovršen tek u subotu.

"Uživao sam u prva dva seta. U trećem mi je opao nivo, a on je njegov podigao. Publika ga je podigla. Osećao sam da sat otkucava. Obojica smo znali da maksimalno možemo da igramo tri seta, tako da je neko morao da pobedi sa 3:0. Izgledalo je baš dobro u prva dva seta. On je trostruki grend slem šampion, igrao je u ovakvim uslovima. Otišao je da se presvuče i vratio se kao drugi igrač", rekao je Đoković posle pobede protiv starog rivala.

Novinar je konstatovao da su igrači poput Endija Rodika i Mardija Fiša u kasnijim godinama karijere postali mršaviji i elastičniji i pitao ga je da li je dobio na težini.

"Teško da mogu da budem mršaviji nego što sam pre par godina bio ili sam sada. Prolazio sam kroz razne faze, bio sam baš mršav u jednom momentu, imao sam problem sa stomakom. Osećam se sjajno, na optimalnoj sam težini, mada sve to mora da se spoji sa dinamikom, snagom, fleksibilnošću. Tenis je kompleksan sport, mora da postoji balans. Ja sam na toj fleksibilnosti radio od malih nogu, pričali su mi da je to bitno da bi karijera duže trajala. Pre dolaska na teren treniram, posvećen sam tome, to mi pomaže da igram i sada i da sprečim neke povrede. Na moju sreću imao sam samo jednu značajniju povredu, kada sam se mučio sa laktom. Bilo je i nekih drugi, ali sam uglavnom bio zdrav."

Đoković je svojevremeno sarađivao i sa Marijanom Vajdom, koji je tokom njihove saradnje pokušavao da ubaci još neke stvari u njegovu ishranu.

"Ne bih sada o dijeti da pričam, nije momenat. Vajda mi je bio teniski trener, ne nutricionista. Pokušavao je da shvati šta će da mi pomogne na ovaj ili onaj način. Pričali smo dosta, išao sam svojim putem, radim i dalje na tome, jer se naša tela konstantno menjaju, moram da budem spreman da se na sve to adaptiram. Ima mnogo detalja."

Vavrinka je hvalio Đokovića i pre i posle meča, a slično je bilo i sa njegovim ranijim rivalom na Vimbldonu, Pedrom Kačinom. On je čak izjavio "da su za njega to bila dva najbolja sata tenisa u životu".

"Video sam šta je rekao, kazao mi je nešto slično i na mreži, mnogo mi takve stvari znače. Posebno kada dolaze od rivala, kolega, nekih ljudi sa kojima delite život na terenu. Čuo sam i šta je rekao o PTPA i to je najbolja stvar koju sam mogao da čujem. Osim igrača, ne zanima me šta ko ima da kaže, jer oni znaju šta mi pokušavamo za njih da uradimo", zaključio je Đoković.

Novak će u četvrtom kolu Vimbldona igrati protiv Huberta Hurkača iz Poljske, nekadašnjeg polufinaliste ovog turnira.

"Pre četiri godine bio je to nezgodan meč. Ima duge ruke, servira baš dobro, pokriva teren. Igrao je i dubl, imao je uspeha. Dobro se snalazi i sa osnovne linije, odlično se brani za visokog igrača, odličan je ma mreži. Veoma je kompletan igrač. Pobedio je pre nekoliko godina Federera ovde. Ne smeta mu da igra na velikom terenu", istakao je Novak Đoković u razgovoru sa novinarima.