"Bio bih zapanjen da neko pobedi Đokovića na Vimbldonu"

Sten Vavrinka je i pre meča hvalio Srbina, a sa lepim rečima nastavio je i nakon što je doživeo poraz od rekordera po broju grend slem titula

Novak Đoković je u petak uveče pobedio Stena Vavrinku i tako se plasirao u osminu finala Vimbldona, pošto je na Centralnom terenu upisao 42. uzastopnu pobedu - 3:0 (6:3, 6:1, 7:6).

Vavrinka je pre susreta sa Srbinom rekao da su njegove šanse "nula odsto" da savlada velikog rivala, a posle meča je istakao da zna kakva sve odricanja je Đoković prihvatio ne bi li bio najbolji na svetu.

"Bio je to težak meč kao što sam očekivao, ali Đoković je najbolji na svetu. Možda neko i može da ga pobedi, jedan meč može da odvede u mnoge scenarije, ali ja bih bio zapanjen da se to dogodi ovde", počeo je Vavrinka nakon poraza.

"Teško je bilo igrati protiv njega na Vimbldonu. Nisam na njegovom nivou igre ili bilo čega. Probao sam da odigram najbolji meč. Mogao sam da odigram malo bolje na kraju meča, napravio sam dve greške u nizu. To nije bio najbolji momenat za to, ali ovo je bio pozitivan turnir svakako", rekao je Sten Vavrinka, trostruki grend slem šampion.