Đoković i Rubljov na terenu oko 16 časova i 30 minuta

Srpski teniser Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Vimbldonu, protiv Rusa Andreja Rubljova, igrati danas sa početkom ne pre 16 časova i 30 minuta po srpskom vremenu, saopštili su organizatori turnira na zvaničnom sajtu

Meč Srbina i Rusa postavljen je kao drugi na Centralnom terenu, a prve će na teren, od 14 i 30, Iga Švjontek iz Poljske i Elina Svitolina iz Ukrajine.

Posle njihovog meča, a to bi trebalo da bude posle 16 časova i 30 minuta ili 45 minuta kasnije ako rezultat bude 2:1. 

Đoković i Rubljov su privatno u jako dobrim odnosima, tako da znaju šta mogu da očekuju jedan od drugog.

"Andrej je fantastičan igrač koji ima jedan od najboljih forhenda u igri. Jak intezitet donosi, svojim stenjanjem malo i plaši protivnike. Veoma je dobra osoba i radi izuzetno naporno kako bi bio top 10 igrač, što i jeste već godinama. Jedan je od najkonstantnijiih igrača na svim podlogama, veoma ga poštujem. Iznenađuje me to što nikada nije došao do polufinala Grend slema, što će mu sigurno biti motivacija protiv mene. Moraću da se pripremim za njega na drugi način nego što sam protiv Hurkača, on nema tako jak servis, ali sigurno ima brže ruke i veoma snažnu igru sa osnovne linije. Nadam se da ću se oporaviti i biti dovoljno svež za sutra", rekao je Novak.

Prvo četvrtfinale Andreja Rubljova na Vimbldonu

Rubljov je otkrio da ima čudnu istoriju na ovom turniru, koju želi da promeni.

"Imam čudnu istoriju što se tiče Vimbldona. Bio sam nekoliko puta povređen u ovo doba godine i nisam igrao u Londonu. Priča ide ovako. Nisam igrao 2018. zbog povrede. Igrao sam 2019. Nisam igrao 2020. zbog pandemije. Igrao sam 2021. Nisam igrao prošle godine zbog zabrane. Ove godine igram. Dakle, od 2018. nikad nisam igrao dve godine uzastopno na Vimbldonu. Napokon, nastupaću prvi put u četvrtfinalu. Igrao sam čitave sezone da bih bio ovde gde sam sad", rekao je Rubljov, pa potom prokomentarisao narednog rivala:

"Đoković je jedan od najboljih igrača na travi. Igrač koji prethodnih nekoliko godina nije gubio na ovoj podlozi. Nema šta posebno da se tu kaže, idem tamo, probaću da se borim, da dam sve od sebe, da radim moj posao. On ne gubi ove godine, pogotovo se to odnosi na gren slemove. Sve te turnire je osvojio. To je najteže, kad pomislim na meč protiv Đokovića. On zna da je jedan od najboljih igrača, posebno na ovom mestu, na ovom terenu. Zašto bih razmišljao o njegovim dostignućima? Lično, smatram da treba da mislim o sebi i da dam ono najbolje što mogu", zaključio je ruski teniser.