Sport

Fudbaleri iz Evropske unije nisu više stranci u Srbiji

Fudbaleri sa državljanstvom neke od zemalja članica Evropske unije ubuduće neće biti stranci u Srbiji, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srvije (FSS)
Fudbaleri iz Evropske unije nisu više stranci u Srbiji© FSS

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta na osnovu člana 55. Statuta FSS i u skladu sa mišljenjem Komisije za pravna pitanja FSS od 04.10.2019. godine, a radi poštovanja propisa Republike Srbije i poštovanja odredbi međunarodnih ugovora koje je potpisala Republika Srbija.

"Ograničenja broja stranih igrača/igračica ne odnose se na strane profesionalne igrače/igračice, državljane/državljanke članica Evropske unije i ti profesionalni igrači/igračice imaju pravo nastupa na utakmicama odgovarajućih ligaških i kup takmičenja, bez obzira na propisani (ograničeni) broj stranih igrača/igračica, pošto se primenom propisa Republike Srbije i primenom Mišljenja Komisije za pravna pitanja FSS od 4.10.2019. smatraju domaćim igračima/igračicama, odnosno osobama u radnopravnom statusu izjednačenim sa domaćim profesionalnim igračima/igračicama", saopštio je FSS.

U domaćoj Superligi i Kupu važi pravilo da je dozvoljeno da ekipa ima četiri stranca.

image