Sport

Gazda Lacija: Sergej me je molio da ga pustim, zaradiće ogroman novac

Klaudio Lotito se osvrnuo na sve izvesniji odlazak reprezentativca Srbije u Saudijsku Arabiju
Gazda Lacija: Sergej me je molio da ga pustim, zaradiće ogroman novacGetty © Marco Rosi - SS Lazio / Stringer

Sergej Milinković-Savić je doneo odluku da posle osam godina napusti Lacio, ali umesto odlaska u neki jači evropski klub - reprezentativac Srbije se izgleda seli u Saudijsku Arabiju.

Sjajni vezista je posle brojnih spekulacija o odlasku u klubove poput Juventusa i Mančester junajteda, na pragu transfera u Al Hilal gde bi trebalo da zaradi 60.000.000 evra za tri godine, čak šest puta više nego što bi mogao da zaradi u Laciju.

O tome je govorio i predsednik Lacija Klaudio Lotito.

"Ako neko želi da ide u Saudijsku Arabiju, glavni i jedini razlog je novac i to je svakome jasno. Šta učiniti ako neko toliko želi da ode iz kluba? Imam s njim dobar odnos i na kraju je on taj koji odlučuje. Bili smo voljni da mu povećamo i produžimo ugovor. Nazvao me na telefon i molio da ga pustim i da prihvatimo tu ponudu. Uzeće ogroman novac", rekao je Lotito.

Sergej je u Lacio došao 2015. iz belgijskog Genka za 12.000.000 evra, a bivši igrač Vojvodine je na 267 utakmica za klub zabeležio 49 asistencija i 57 golova po čemu je najbolji strani strelac u istoriji kluba.

"Ja zasad nisam ništa potpisao. Rečeno mi je da je stigla dobra ponuda. Ne toliko za klub, koliko za samog igrača", dodao je Lotito.

image