Bajern ide "all-in" zbog Kejna i prodaje sedmoricu igrača

Bavarci su čvrsto odlučili da žele rekonstrukciju tima koji će imati udarnu iglu u napadu, kao što je to nekada bio Robert Levandovski

Fudbalski klub Bajern planira da u letnjem prelaznom roku proda najmanje sedmoricu igrača kako bi obezbedio novac za transfer napadača Totenhema Harija Kejna.

Šampion Nemačke želi po svaku cenu da u svoje redove dovede kapitena Engleske i neće žaliti novca, prenosi "Skaj Nemačka".

Rukovodstvo Totenhema je već odbilo dve ponude Bajerna za Kejna, a poslednja je iznosila 80 miliona evra.

Nemački i britanski mediji tvrde da čelnici Totenhema ne žele da prodaju svog kapitena ispod 100 miliona evropskih novčanica.

Čelnici Bajerna su zbog toga odlučili da prodaju sedmoricu igrača da bi obezbedili novac za engleskog reprezentativca, a na transfer listi nalaze se neka zvučna imena, kao i igrači koji su skoro došli u klub.

Najveće svakako od njih je Sadio Mane koji je nekada bio zvezda i ponajbolji igrač Liverpula.

Mane je prošle godine stigao na "Alijanc arenu" kao veliko pojačanje, trebalo je da zameni Levandovskog, koji je otišao u Barselonu. Međutim, senegalski fudbaler je imao lošu sezonu, a odigrao je 38 utakmica i postigao 12 golova uz šest asistencija u svim takmičenjima.

Nemački mediji podsećaju da je Mane posle meča Lige šampiona sa Mančester sitijem u svlačionici udario saigrača Liroja Sanea.

Trener Bajerna Tomas Tuhel ne računa na Manea u narednoj sezoni, koji je nedavno izjavio da nema nameru da napusti redova šampiona Bundeslige.

Nemački mediji tvrde da je klub zbog toga odredio "simbolično obeštećenje" od 20 miliona evra kako bi reprezentativac Senegala što pre otišao.

Pored njega, na transfer listi su Jan Zomer, koji je došao tokom prošle sezone da zameni povređenog Manuela Nojera, te Rajan Gravenberh, nekada ogroman talenat Ajaksa za kojeg se očekivalo da će izrasti u veliku zvezdu.

Očekuje se da iz Bavarske odu Buna Sar, Aleksandar Nubel, Marsel Sabicer i Benžaman Pavar.