Sport

Ronaldov klub je pokrenuo "saudijsku revoluciju", sada bi mogao da dobije drakonsku kaznu

Disciplinska komisija Svetske kuće fudbala (FIFA) kaznila je saudijski El Nasr zabranom dovođenja igrača u naredna tri prelazna roka, prenose engleski mediji
Ronaldov klub je pokrenuo "saudijsku revoluciju", sada bi mogao da dobije drakonsku kaznuGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Kako tvrdi "Dejli mejl", FIFA je kaznila klub za koji igra Kristijano Ronaldo zbog neisplaćenog duga Lesteru za transfer Ahmeda Muse 2018. godine.

Nenormalna potrošnja novca 

El Nasr je ostao dužan engleskom drugoligašu oko 450 hiljada evra sa kamatama, a pošto ih nije uplatio ni posle brojnih opomena, FIFA je odlučila da drakonski kazni klub koji je pre samo nekoliko dana platio Interu 18 miliona evra za Marcela Brozovića i dao mu 30 miliona evra godišnju platu. 

Reprezentativac Hrvatske je dobio prosečnu platu za taj klub.

Poređenja radi nijedan klub iz engleskog i španskog fudbalskog prvenstva ni približno ne plaća svoje igrače, koji su prvoklasnog kvaliteta, iznosima koje daju klubovi iz Saudijske Arabije.

Trošenjem daleko većeg novca od onog koji su klubovi sposobni da zarade krše sve FIFA propise o finansijskom fer-pleju, tako da tek treba da se nađu na meti svetske kuće fudbala.

Pored toga se spekulisalo da je El Nasr zainteresovan i za doskorašnjeg golmana Mančester junajteda Davida de Heu, ali i Čelsijevog Hakima Ziješa.

image