Vilander: Đoković nije samo najbolji ikada - ovaj Novak je njegova najbolja verzija

Nekada najbolji teniser sveta Mats Vilander je očaran nastupima Srbina od početka sezone

Novak Đoković se u utorak plasirao u polufinale Vimbldona, gde ga u petak očekuje susret protiv Janika Sinera. Biće to njegov pokušaj da stigne do petog uzastopnog finala, nakon što je četiri prethodna izdanja turnira u Londonu osvajao.

I sve to, Đoković pokušava da uradi nakon osvajanja Australijan opena i Rolan Garosa, čime je stigao do rekordne 23 grend slem titule. Zbog toga, i pohvale legendarnog tenisera, a danas komentatora, Matsa Vilandera, imaju posebnu težinu.

"Đoković će biti najbolji ikad. Ali za mene on nije najbolji samo po pitanju svih tenisera ikada, mislim da smo u 2023. godini videli najbolju verziju Novaka Đokovića. Način na koji je osvojio Australijan open je bio neverovatan, udarao je forhend jako kao nikada pre. Da li je to možda bilo jer je imao problema sa povredom noge? Ne mislim da je to bio slučaj", počeo je Vilander.

"Onda imamo Rolan Garos i videli smo da je bio apsolutno neverovatan u polufinalu protiv Alkaraza. Ista stvar - diktirao je igru sa 36 godina. Moguće da je to povezano sa godinama, da je shvatio da mora da bude agresivniji jer verovatno njegovo telo posle dugih mečeva neće reagovati kao kad je imao 26 godina."

Šveđanin veruje da je ovogodišnja verzija Đokovića bolja nego sve prethodne.

"On je sada bolji igrač, jače udara lopticu, na terenu je sve inteligentniji, sve više pokazuje tu tenisku inteligenciju - igra slajseve u bekhend protivnika, igra drop šotove, izlazi na mrežu. Svaki aspekt njegove igre deluje da je malo bolji nego ikada pre, osim možda kretanja, zbog njegovih godina, ali za mene, Novak nije samo najbolji teniser ikada, već i najbolja verzija sebe", rekao je Mats Vilander.