Tadićev ultimatum Ajaksu - došao na sastanak da traži pojačanja, nije zadovoljan ekipom

Lider "kopljanika", ali i reprezentacije Srbije, ne želi da se pomiri sa trenutnom situacijom u holandskom velikanu

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić pojavio se u četvrtak u klubu iz Amsterdama, ali kao ni u sredu, ni ovog puta nije trenirao sa ekipom.

Holandski "De Telegraf" navodi da je Tadić u društvu svog agenta Miloša Malenovića imao polučasovni razgovor sa sportskim direktorom Ajaksa Svenom Mislintatom, nezadovoljan kvalitetom tima uoči nove sezone.

Kako piše ovaj list, Tadić želi da se Ajaks brzo i što bolje pojača, kako bi mogli da konkurišu za najveće trofeje. Ipak, u Ajaksu imaju drugačiji pogled na situaciju. Mislintat i finansijska direktorka Suzan Lenderink veruju da je poslednjih godina bilo potrošeno previše novca.

Takođe, uprava kluba veruje i da prvo mora da se nadomesti gubitak od 45.000.000 evra, koliko procenjuju da će ih koštati to što se nisu plasirali u Ligu šampiona. Uz to, Ajaks želi i da igračima smanji plate, tako da bi prvo moralo da bude odlazaka iz kluba pre nego što stignu nova pojačanja.

"De Telegraf" ističe da je Tadić "prvoklasni pobednik" koji je igrao pored igrača kao što su Frenki de Jong, Matijs de Liht, Lisandro Martinez, Doni van de Bek, Andre Onana, Sebastijen Ale i Entoni, ali da je sada okružen igračima koji nisu takvog kvaiteta.

Ovaj list navodi i da je Tadić tražen igrač ovog leta i da je, uprkos velikoj ljubavi prema Ajaksu, sve otvoreniji za mogući odlazak iz kluba.