Sport

Beloruskinja iskreno o Novaku: Uvek ga prikazuju kao negativca, ne dobija zasluge koje zaslužuje

Nejednak tretman u odnosu na najveće rivale koji ima najbolji srpski sportista primećuju i njegove kolege i koleginice
Beloruskinja iskreno o Novaku: Uvek ga prikazuju kao negativca, ne dobija zasluge koje zaslužujeGetty © Patrick Smith

Beloruskinja Viktorija Azarenka, trostruka grend slem šampionka, govorila je o činjenici da Novak Đoković ne dobija dovoljno zasluga za svoje uspehe, iako je najbolji igrač svih vremena.

Đoković je nedavno osvojio 23. titulu na najvećim turnirima, a Azarenka je u emisiji kod Sajmona Džordana, od svih članova "velike trojke", njega izdvojila zbog načina na koji gradi karijeru.

"Kod muškaraca, mislim da Đoković ne dobija zasluge koje zaslužuje. Rodžer i sva ta njegova elegancija... Neverovatan je, mislim da je on najtalentovaniji iz "velike trojke". Rafa je borac, veliko srce ima. Novakov um? Mislim da to nijedan drugi sportista nema. Zaista sam očarana njime", istakla je Azarenka.

Beloruskinja je dodala da su zapadni mediji često kritikovali Srbina bez razloga i predstavljali ga kao negativca.

"Njegova radna etika i njegova disciplina su potpuno istočnoevropske. Toliko puta je bio prikazan kao negativac. Postoje dvostruki aršini. Morao je da uradi mnogo više od Rodžera i Rafe da bio održao dobar imidž. Njegova borba je takva kao da se uvek penje uzbrdo. Kada je bio mlađi trudio se da se dopadne ljudima, sada je samo prestao da brine o tome", zaključila je Vika.

Đoković je u međuvremenu oborio gotovo sve moguće rekorde u tenisu i sada ima priliku da se bori za još jedan vimbldonski trofej.

On će u polufinalu, od 14.30, igrati protiv Janika Sinera u pokušaju da dođe do devetog finala u Londonu.

Vimbldon se igra do 16. jula za nagradni fond od 44,7 miliona funti.

image