Puklo u Ajaksu: Tadić traži raskid ugovora, zbog slabog tima se odriče 6.500.000 evra?

Situacija u velikanu iz Amsterdama daleko je od idilične i čini se da je kapiten ekipe spreman da napusti klub zbog svega

Kapiten Ajaksa i srpske fudbalske reprezentacije Dušan Tadić želi da raskine ugovor sa klubom iz Amsterdama, pošto je nezadovoljan kvalitetom tima za narednu sezonu, prenosi holandski "De Telegraf".

Nakon vesti koja se pojavila u četvrtak, da je Tadić bio sa svojim menadžerom na sastanku sa novim direktorom Ajaksa Svenom Mislintatom, sada stižu informacije da je još jedna od tema bila raskid ugovora.

Srpski fudbaler u holandskom klubu godišnje zarađuje 6.500.000 evra i ugovor mu traje do juna 2024. godine. Ipak, izgleda da je Tadić spreman da se svega toga odrekne jer Ajaks nema dovoljno snažnu ekipu da se bori za trofeje. Čelnici kluba iz Amsterdama, sa druge strane, veruju da klub prvo mora da se reši određenih igrača i nadoknadi oko 45.000.000 evra gubitka zbog činjenice da naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona.

Izgleda da je sve to dovelo do razdora koji je nepremostiv, a "De Telegraf" ističe i da Tadić ima ponude drugih klubove u koje bi mogao da ode ukoliko njegov ugovor sa Ajaksom bude raskinut.

Tadić (34) je ponikao u Vojvodini, a potom je igrao za Groningen, Tvente i Sautempton. On je član Ajaksa od 2018. godine, a za klub iz Amsterdama odigrao je 241 meč i postigao je 105 golova. Sa holandskim klubom osvojio je šest trofeja. Za reprezentaciju Srbije nastupio je na 98 utakmica i 21 put se upisao u listu strelaca.