Sport

Novak: Verujem da igram najbolji tenis karijere, godine su samo broj - 36 je novih 26

Srpski teniser Novak Đoković, nakon plasmana u finale Vimbldona izjavio je su sitnice odlučile meč sa Sinerom, kao i da veruje da igra najbolji tenis u karijeri
Novak: Verujem da igram najbolji tenis karijere, godine su samo broj - 36 je novih 26Getty © Julian Finney

Đoković je sa 3-0 u setovima eliminisao Janika Sinera i izborio novo vimbldonsko finale.

Srpski teniser istakao je da je bio pod velikim pritiskom, pogotovo u trećem setu, ali da su sitnice rešile meč u njegovu korist.

"Polufinale je uvek neizvesno i gusto, tako je bilo i sada. Možda to rezultat ne pokazuje, ali nije bilo lako. Treći set je mogao da ode na njegovu stranu, promašio je nekoliko udaraca i dozvolio mi da dođem do taj-brejka. Mnogo pritiska je bilo u trećem setu, nisam iskoristio šanse na početku, a on je dokazao zašto je jedan od lidera i najboljih igrača u svetu tenisa", prvi su utisci Đokovića nakon meča.

Razlika između srpskog i italijanskog tenisera je čak 14 godina.

"Sjajno je biti deo nove generacije. Volim da verujem da igram svoj najbolji tenis u karijeri. Deo smo individualnog sporta, morate da se uzdate u sebe i da dođete u najboljem stanju pre nego što izađete na teren. Pokušavam da ne gledam na godine kao faktor koji odlučuje ishod meča. Na kraju krajeva, 36 je novih 26 i dobar je osećaj. Osećam mnogo motivacije, inspiran sam da igram tenis, ovaj sport mi je dao toliko toga u životu. Pokušaću da budem iskren i da uzvratim uslugu ovom sportu koliko god mogu", izjavio je Novak.

Srpski teniser je u meču sa Sinerom prošao kroz nesvakidašnju situaciju, kada mu je zbog "ometanja" oduzet poen.

"To je moglo da promeni meč. Osećao sam se nervozno posle toga, ali sam se regrupisao. Verovatno prvi put u karijeri mi se to desilo. Ja inače nemam taj krik, možda je i krov pomogao i dao neki eho. Nisam se osećao kao da sam ometao rivala, ali dobro, to je odluka sudije i morao sam da je poštujem", dodao je.

Za kraj intervjua nakon meča, Đoković je otkrio planove kako će dočekati finalni meč.

"Odmaraću se, gledaću i analizirati. Uživaću u sjajnom tenisu koji će sigurno pružiti igrači kakvi su Medvedev i Alkaraz", zaključio je Novak.

image