Sport

Novak o "kme, kme, kme" gestikulaciji ka publici: Mučilo me sočivo, to me je rastužilo

Ponovo je najbolji teniser svih vremena imao okršaj sa britanskom publikom, ovoga puta zbog nesportskog skandiranja u važnim trenucima polufinalnog meča
Novak o "kme, kme, kme" gestikulaciji ka publici: Mučilo me sočivo, to me je rastužilo© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković otkrio je srpskim medijima zbog čega je gestikulirao ka publici u polufinalu protiv Janika Sinera.

Đoković je pobedio Italijana u tri seta i plasirao se u svoje deveto finale na Vimbldonu, ali ponovo nije moglo da prođe bez "okršaja" sa pojedincima na tribinama.

U finišu trećeg dela igre, kada je drama dostizala vrhunac i kada je Janik opasno pritisnuo u želji da izbori četvrti set, umešala se i publika. Igran je deseti gem u kojem je Novak spasao dve set lopte, a neko sa tribina je viknuo "Vamos Rafa".

Uspeo je aktuelni šampion da preživi taj gem i, kada je izjednačio na 5:5, oponašao je suze publike.

"Sočivo, apsolutno. Zaglavilo mi se u oku u tom trenutku, video sam da je snimila kamera, nešto sam se rastužio zbog tog sočiva, a klima je jaka, osušile su se oči, malo me zabolelo. Nešto mi je upalo u oko, zapravo, drago mi je da su oni to prepoznali", rekao je Đoković u šali.

Jasno je svima bilo da je gestikulacija "kme, kme, kme" bila upućena zluradim navijačima koji ne mogu da se pomire sa time da je Srbin najbolji na svetu. Oduševljena Novakovom reakcijom bila je i njegova supruga Jelena.

On je otkrio i da li će se ovaj detalj naći u njegovom dokumentarcu koji planira da objavi.

"Ne znam, videćemo. Želeo bih, kao i sve ovo što se dešava ove godine na slemovima. Videćemo u kojem formatu, pričali smo o tome – da li kao epizode ili kao jedan dugometražni film – to ćemo tek dogovoriti, ali ima materijala, hvala Bogu", zaključio je Đoković u razgovoru sa srpskim medijima.

Svetski "broj 2" će se za osmi trofej u Londonu boriti sa prvim igračem na ATP rang-listi Karlosom Alkarazom, koji je počistio Danila Medvedeva.

To će ujedno biti i borba za svetski tron u muškom tenisu.

Finale Vimbldona na programu je u nedelju od 15 časova po srednjoevropskom vremenu.

image