Sport

Nojer otkrio da je imao tri operacije zbog raka kože

Nemački golman Manuel Nojer, otkrio je da je imao tri operacije povodom lečenja raka kože lica. Nastup kapitena Bajerna i reprezentacije Nemačke u nastavku sezone nisu upitni, izjavio je trener bavarske ekipe Julijan Nagelsman.
Nojer otkrio da je imao tri operacije zbog raka kožeGettyimages.ru © Christof Stache

Nojer je nedavno, u saradnji sa nemačkom teniserkom Anželik Kerber, izbacio prozivod za negu lica.

Nemački golman tim povodom otvoreno je pričao o raku kože lica, sa kojim se suočio i zbog kojeg je imao tri operacije.

„Imamo istoriju kada su u pitanju oboljenja kože. Anželik ima hiperpigmentaciju izazvanu suncem, a u mom slučaju radi se o raku na koži lica, zbog čega sam tri puta morao na operaciju“, rekao je Nojer.

„Zato sam morao da obratim posebnu pažnju i postaram se da ne bude nikakvih kompromisa kada je u pitanju zaštita od sunca. Treniram napolju, a takođe volim da provodim slobodno vreme u prirodi“, dodao je legendarni golman.

Kapiten Bajerna i reprezentacije Nemačke, van terena je već neko vreme zbog povrede ramena, koju je zadobio u susretu sa Borusijom Dortmund u derbiju Bundeslige početkom oktobra.

Informacija da je imao operacije i da se lečio od raka kože, zabrinula je ljubitelje fudbala u Nemačkoj, koji su pomislili da bi njihov prvi golman mogao da propusti Svetsko prvenstvo u Kataru koje počinje krajem novembra, ali je trener Bajerna Julijan Nagelsman potvrdio da se Nojer vraća na teren već za naredni meč tima iz Minehna.

Bajern u subotu gostuje u Berlinu kod ekipe Herte, u meču 13. kola Bundeslige.

Bavarci će imati priliku da izbiju na prvo mesto na tabeli domaćeg takmičenja.

image