Britanci ne mogu da "svare" Đokovića, opet su to pokazali: On pobeđuje ružno

Ovog puta je novinaru "Tajmsa" bilo teško da sakrije šta misli o srpskom teniseru nakon plasmana u peto uzastopno finale Vimbldona

Novak Đoković se plasirao u finale Vimbldona i petu godinu zaredom, čime je stigao do 34. uzastopne pobede na grend slemu u Londonu.

Ipak, i pored takve dominacije i činjenice da će protiv Karlosa Alkaraza igrati za 24. grend slem trofej u karijeri, renomirani "Tajms" pokazuje da Britanci i dalje ne mogu da "svare" uspehe srpskog tenisera.

Tako je poznati list objavio tekst na temu pobede Đokovića u polufinalu protiv Janika Sinera sa naslovom "Pobeđivati ružno". Da autor izveštaja očito ima problem sa Đokovićem, govori i opis "Zloćudni Đoković pripremio obračun sa Alkarazom".

Ipak, ovakvi opisi na račun Đokovića zasmetali su i američkom treneru i nekadašnjem teniseru Bredu Gilbertu, koji je podelio taj tekst na društvenim mrežama i izrazio nezadovoljstvo.

"Nisam siguran da smo gledali isti meč, Đoković je igrao sjajno", napisao je Gilbert. Njemu se u diskusiji priključio Mark Petehi, još jedan bivši teniser.

"Saglasan sam, Brede. Naslov je potpuno van konteksta. Novak je juće pokazao svoje majstorstvo. Vreme je da mu iskažemo poštovanje za tenisku genijalnost koju pokazuje", napisao je Petehi.

No, nije iznenađenje da Đoković nije voljen, a često ni poštovan, u britanskim medijima. Do sada je Novak uspevao da ih dosta uspešno ućutka fenomenalnim partijama, a još jednu takvu pokušaće da ostvari u nedelju od 15.00 časova, u finalu Vimbldona protiv Alkaraza.