Vondrušova: Osvojila sam Vimbldon, sad moj trener mora da se tetovira

Senzacija u ženskom singlu donela je i zanimljiv ishod jedne opklade

Češka teniserka Marketa Vondroušova osvojila je u subotu prvi grend slem u karijeri pošto je u finalu Vimbldona pobedila Tunišanku Ons Žaber 2:0 (6:4, 6:4), čime je postala najslabije rangirana šampionka turnira u istoriji.

No, Čehinja je posle neočekivanog uspeha u Londonu istakla i da će sada zbog svega morati da "trpi" i njen trener Jan Mertl.

"Ne mogu da verujem koliko sam daleko dogurala. U ovo vreme prošle godine sam imala velike probleme, a sad sam na vrhu. Proslaviću sigurno jer bilo je ovo nekoliko vrlo napornih, ali izuzetno lepih dana. S obzirom na to da sam pobedila, a i da sam se kladila sa mojim trenerom, on će morati da se tetovira", rekla je 24-godišnja Vondrušova na terenu posle najveće pobede u karijeri.

Inače, ona je upravo poznata i po tome što na svom telu ima veliki broj tetovaža, pa je ovim uspehom rešila da tu ljubav prema mastilu "prenese" i na svog trenera

Čehinja je postala prva teniserka u istoriji Vimbldona koja je stigla da pehara a da nije bila među nosiocima, pošto je pre turnira bila tek 42. na VTA rang-listi.