Savićević: Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu

Legendarni jugoslovenski fudbaler Dejan Savićević otkrio je šta je rekao svom prijatelju i selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću, uoči nastupa „orlova“ na Svetskom prvenstvu.

Ostalo je još 18 dana do početka Svetskog prvenstva u Kataru, a fudbalska reprezentacija Srbije biće jedna od 32 učesnice na dugo čekanom turniru. Kako se bliži početak takmičenja, tako postepeno i raste euforija uoči najvećeg fudbalskog događaja, a igre Srbije u Kataru pomno će pratiti i legendarni Dejan Savićević.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da od „orlova“ očekuje ili da naprave istorijski uspeh, ili da podbace i takmičenje završe posle tri utakmice. Legendarni Dejo poručuje da je o tome razgovarao i sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem.

„Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu, a to sam i Piksiju rekao. Raspored je mnogo težak – koliko god voleli Srbiju, Brazil je Brazil i biće važan psihološki momenat ako se izgubi na startu. Ako se prođe grupa, posle sve može da se desi jer su evropske velike reprezentacije daleko od forme. Brazil će se zaobići u grupi, ostaje Argentina koja je uvek teška ratnička ekipa – sa svima ostalima Srbija je pokazala da može da igra“, rekao je Savićević u intervjuu za „Bi-Bi-Si na srpskom“.

Član neponovljive generacije Crvene zvezde iz 1991. godine ističe da za Srbiju može i da bude prednost to što se Mundijal po prvi put u istoriji održava tokom zimskih meseci, a ne tokom leta.

„Voleo bih da smo mi nekad imali svetska prvenstva u toku sezone jer na kraju igrači dođu dosta iscrpljeni. Mi smo, što bih ja rekao, metiljavi na kraju sezone i ne možemo da izvučemo nešto najbolje.“

Savićević je o svom velikom prijatelju i nekadašnjem saigraču Draganu Stojkoviću imao još reči hvale, ističući da nije iznenađen što je baš on uspeo da napravi uspeh sa selekcijom Srbije.

„On je finansijski obezbeđen, a samo takvi ljudi mogu da budu nezavisni - njegov biznis nije zasnovan u Srbiji i on ne zavisi od vlasti, da li će mu firma raditi ili ne. Ostali su gledali da budu dobri s nekim, a on je dobar sam sa sobom i odlučuje samo sa sopstvenim stručnim štabom“, kaže popularni „Genije“ i poručuje:

„Piksi je uvek bio vođa, ima to u sebi, da uđe u svlačionicu i okrene stvari, harizmu da podigne ekipu. Sve ovo je napravljeno na njegovoj harizmi, stavu da promeni razmišljanje“, zaključio je Dejan Savićević.