Pljusak "gasio požar" koji je izazvao Mesi - Argentinac predstavljen pred krcatim tribinama

Leo Mesi predstavljen u Majamiju, pred krcatim tribinama "Drajv Pink" stadiona. Debitantski nastup upisaće već u petak, protiv ekipe Kruz Azula

Iako se odavno zna da će jedan od najboljih fudbalera svih vremena igrati u Majamiju, navijači ovog kluba su prvi put imali priliku da ga pozdrave uživo.

Na tribinama "Drajv Pink" stadiona u Fort Loderdejlu okupilo se 18.000 ljudi (koliko stadion može da primi) kako bi videli Argentinca u dresu Intera iz Majamija.

"Jedva čekam da počnem sa treningom, sa takmičenjem. Zaista želim da pobeđujem i da pomognem klubu da raste. Presrećan sam što sam u ovom gradu i ne sumnjam da ćemo napraviti velike stvari", rekao je Mesi.

Dobrodošlicu su Argentincu poželeli i košarkaš Stef Kari, kao i legenda NFL-a, Tom Brejdi, a priređen je i vatromet.

Predstavljanje sedmostrukog osvajača Zlatne lopte pomerila je jaka kiša na dva sata, ali uporni navijači najlošijeg kluba Istočne konferencije nisu odustali od namere da budu na stadionu u ovom, za klub i ligu, ali i fudbal u SAD, istorijskom trenutku.

Teren je bio poprilično mokar, ali su čelnici kluba videli u tome simboliku.

"Ovo je dar i slavlje za grad koji otvara ruke za mnoge koji traže slobodu... Ovo je sveta voda", rekao je suvlasnik kluba Horhe Mas.

Prisutan je bio i komesar MLS lige Don Garber, koji veruje da je Mesijev dolazak u Majami ogromno priznanje za fudbal u tom delu sveta.

"Želimo da MLS bude liga izbora, liga izbora za igrače, za navijače, za partnere, i na kraju za investitore. A kada imate najboljeg igrača svih vremena, i kada je MLS liga njegov izbor, mislim da je to pravi dokaz gde smo i u kom pravcu idemo u godinama koje su pred nama", rekao je Garber.

Mesi je u Majami stigao iz Pari Sen Žermena, po isteku dvogodišnjeg ugovora.

Argentinac će u MLS ligi godišnje zarađivati 55.000.000 dolara bruto, odnosno oko 31.500.000 dolara neto, po odbitku svih poreza.

Svoj debitantski nastup, Mesi će upisati u petak, u Liga kupu protiv Kruz Azula.