Sport

"Delfini" nemoćni protiv Španije na startu Svetskog prvenstva

Ekipa sa sedam debitanata nije među favoritima na planetarnom šampionatu i takmičenje je započela očekivanim porazom
"Delfini" nemoćni protiv Španije na startu Svetskog prvenstvaGetty © Dean Mouhtaropoulos

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Španije na početku Svetskog prvenstva u japanskoj Fukuoki, rezultatom 16:14.

Ekipa selektora Uroša Stevanovića sa sedam debitanata nije među favoritima i bilo je očekivano da trenutno prvi favorit za titulu dođe do trijumfa.

"Delfini" su bolje otvorili utakmicu, preko Strahinje Rašovića došli do 2:0, ali su tu stali i "furija" je krenula da gazi u prepoznatljivom tempu.

Španija je već do kraja prve četvrtine preokrenula na 2:3, a onda furioznom serijom u drugom periodu slomila otpor Srbije.

U našem timu jedini raspoloženi je bio Strahinja Rašović, koji je za tri četvrtine postigao čak šest pogodaka.

Međutim, Španci su predvođeni Alvarom Granadosom, kojem se u trećem kvartalu pridružio i Blai Maljarah, održavali prednost i rutinski priveli susret kraju.

Spomenuti Rašović je bio je ubedljivo najbolji u srpskom timu sa šest golova, Nikola Jakšić je dodao dva, dok su po jedan postigli Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Marko Radulović i Đorđe Lazić.

U pobedničkom sastavu Granados je dao pet, jedan više od Felipea Peronea, a Maljarah je stao na tri.

Srbija za dva dana nastavlja takmičenje duelom sa Južnom Afrikom u 10.30 sati. Izabranici Uroša Stevanovića će poslednji meč u grupi odigrati 21. jula sa Crnom Gorom od 6.30 ujutru.

Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno u četvrtfinale, dok će druga i treća u doigravanje, odnosno osminu finala.

Svetsko prvenstvo u Fukuoki će biti održano od 14. do 30. jula, a finalisti turnira kvalifikovaće se za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

image