Sport

Mesijev najteži poraz u karijeri - godinu dana nije mogao da spava

Lionel Mesi je u fudbalu uspeo da osvoji praktično sve velike trofeje osim jednog, onog najvećeg, na Svetskom prvenstvu. Ipak, poraz u finalu Mundijala 2014. godine je taj koji će pamtiti do kraja života, otkrio je njegov nekadašnji saradnik.
Mesijev najteži poraz u karijeri - godinu dana nije mogao da spavaGettyimages.ru © Staff/Laurence Griffiths

Početak Svetskog prvenstva u fudbalu je sve bliži, a navijači širom sveta jedva čekaju da 20. novembra startuje dugo čekani turnir u Kataru. Nekolicina reprezentacija imaće za cilj da osvoji Mundijal, a među tim selekcijama je i Argentina koju će i ovog puta predvoditi Lionel Mesi.

Zvezda Pari Sen Žermena igraće u Kataru svoje poslednje Svetsko prvenstvo, što je i sam potvrdio, a do sada je uspeo da stigne do jednog finala, 2014. godine u Brazilu.

Tada je Argentina bila poražena u finalu od Nemačke 1:0, a upravo o tom periodu je zanimljive detalje otkrio Fabijan Soldini, prvi agent Lionela Mesija. On je taj koji je Lea otkrio u redovima Njuels Old Bojsa i usmerio ga na prelazak u Barselonu, kada mu je bilo samo 13 godina.

Soldini je otkrio da ga je Mesi 2015. godine pozvao kod sebe u Barselonu.

„Nismo se videli 10 godina i prvo što mi je rekao kada smo seli bilo je: Fabi, već godinu dana ne mogu da spavam zbog finala protiv Nemačke“, otkrio je Soldini.

Ta godina mogla je da bude savršena za Mesija. Bio je nadomak osvajanja Mundijala, a u sezoni koja je odmah potom usledila, sa Barselonom je osvojio „triplu krunu“ – podizavši trofeje u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona. Soldini, ipak, kaže da je sve to sekundarno u poređenju s nacionalnim timom.

„To je njegova ljubav. Ni Njuels, ni Barselona, ni Pari Sen Žermen. Argentina je njegova ljubav. Reprezentaciju voli više od ičega i strašno ga pogađa sve loše oko nje. Mesija često kritikuju kad igra za Argentinu, a on na utakmice reprezentacije dolazi bolestan, povređen i daje sve od sebe. I onda mora da sluša kako tamo ne igra kao u klubu. To ga strašno boli. Svi moramo da znamo da Mesi živi za Argentinu i da će dati sve od sebe da joj donese titulu u Kataru“, poručio je Fabijan Soldini.

image