Sport

Igraće protiv Vojvodine: Radosav Petrović ima novi klub

Iskusni fudbaler stigao je na Kipar, gde će nastaviti svoju bogatu karijeru
Igraće protiv Vojvodine: Radosav Petrović ima novi klub© Twiter/APOEL

Radosav Petrović novo je pojačanje APOELA, objavio je klub iz Nikozije na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Vezista će u toku dana obaviti medicinske preglede posle kojih će potpisati ugovor.

Petrović u kiparski klub stiže kao slobodan igrač jer je posle kratke i ne tako uspešne epizode odlučio da raskine ugovor sa Ordabasijem.

On je u kazahstanski klub stigao početkom marta ove godine i u njemu proveo tri meseca. Za to vreme je uspeo da odigra 11 utakmica i zabeleži jednu asistenciju.

Saradnja sa Sa Pintom

Popularni Raća u APOEL je stigao kao želja trenera Rikarda sa Pinta. Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde  je posle dovođenja svojih portugalskih sunarodnika za pojačanja Tomanea i Ze Eduarda rešio da pojača vezni red dovođenjem iskusnog srpskog veziste.

Kiparski tim će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija protiv novosadske Vojvodine, tako da će publika u Srbiji imati priliku uživo da ih gleda.

APOEL će biti čak 12. klub u karijeri Radosava Petrovića. On je seniorsku karijeru počeo u Jedinstvu sa Uba, da bi potom nastavio u Radničkom iz Obrenovca, gde su ga zapazili iz Partizana. Usledio je prelazak u Humsku, gde je stekao punu afirmaciju i postao reprezentativac Srbije.

Usledio je 2011. godine transfer u engleski Blekburn. Sa Roversima je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi, a zatim je nastupao za Genčlerbirligi, kijevski Dinamo, Sporting, Rio Ave, Almeriju, Saragosu i Ordabasi.

image