Igraće protiv Vojvodine: Radosav Petrović ima novi klub

Iskusni fudbaler stigao je na Kipar, gde će nastaviti svoju bogatu karijeru

Radosav Petrović novo je pojačanje APOELA, objavio je klub iz Nikozije na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Vezista će u toku dana obaviti medicinske preglede posle kojih će potpisati ugovor.

Petrović u kiparski klub stiže kao slobodan igrač jer je posle kratke i ne tako uspešne epizode odlučio da raskine ugovor sa Ordabasijem.

On je u kazahstanski klub stigao početkom marta ove godine i u njemu proveo tri meseca. Za to vreme je uspeo da odigra 11 utakmica i zabeleži jednu asistenciju.

Saradnja sa Sa Pintom

Popularni Raća u APOEL je stigao kao želja trenera Rikarda sa Pinta. Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde  je posle dovođenja svojih portugalskih sunarodnika za pojačanja Tomanea i Ze Eduarda rešio da pojača vezni red dovođenjem iskusnog srpskog veziste.

Kiparski tim će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija protiv novosadske Vojvodine, tako da će publika u Srbiji imati priliku uživo da ih gleda.

APOEL će biti čak 12. klub u karijeri Radosava Petrovića. On je seniorsku karijeru počeo u Jedinstvu sa Uba, da bi potom nastavio u Radničkom iz Obrenovca, gde su ga zapazili iz Partizana. Usledio je prelazak u Humsku, gde je stekao punu afirmaciju i postao reprezentativac Srbije.

Usledio je 2011. godine transfer u engleski Blekburn. Sa Roversima je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi, a zatim je nastupao za Genčlerbirligi, kijevski Dinamo, Sporting, Rio Ave, Almeriju, Saragosu i Ordabasi.