Sport

Rud kritikovao medije zbog napada na Ruse: Pokrenuli ste lov na veštice!

Jedan od najboljih tenisera na svetu prokomentarisao je situaciju u kojoj se našla njegova sunarodnica i kritikovao medije jer od sportista iz Rusije i konstantno prave negativce
Rud kritikovao medije zbog napada na Ruse: Pokrenuli ste lov na veštice!Getty © Julian Finney

Kasper Rud je pred nastup na ATP turniru u Bostadu održao konferenciju na kojoj je bilo priče i o norveškoj igračici Urlike Ejkeri, koja je u dubl konkurenciji na nedavno završenom Vimbldonu igrala sa Ruskinjom u paru.

Ejkeri je nastupala sa Aleksandrom Panovom u Londonu i njih dve su takmičenje završile u drugoj rundi.

Norvežanka je potom trpela kritike novinara Petera Salveta, koji radi na nacionalnoj televiziji "NRK", zbog čega je teniserka bila primorana da se izvini.

"Kada se osvrnem, volela bih da sam promislila ranije o ovome, ali nažalost, nisam. Posmatrajući situaciju u svetu, veoma sam tužna zbog izbora koje sam napravila i moja potpuna podrška ide Ukrajini", izjavila je 30-godišnjakinja.

Njen mnogo poznatiji i uspešniji kolega Kasper Rud reagovao je mnogo drugačije i izneo niz kritika na račun "NRK" televizije.

"Ne razumem zašto bi morala da se izvinjava", počeo je trostruki finalista grend slemova.

"Rusima je dozvoljeno da ove godine igraju na Vimbldonu, što nisu mogli prošle, pa ne mislim da je problem koga je Ejkeri izabrala. To bi sve moglo da se dogodi i pomalo nasumično. Mislim da je ludo kritikovati je zbog toga. U neku ruku je postao lov na veštice."

Rud je pružio potpunu podršku sunarodnici i optužio medije da su je naterali da napiše izvinjenje.

"Rusima je dozvoljeno da igraju na Vimbldonu, to je jasno i jednostavno. Ona ne podržava Rusiju, iako igra sa ruskom partnerkom. Ta partnerka je verovatno 90 odsto svog života provela van Rusije… Ne vidim da podržava Rusiju, pa onda ne razumem zašto bi Ejkeri morala da se izvinjava? Vimbldon je rekao da mogu da igraju, VTA i ATP takođe, a mi pratimo te upute jer igramo pod tim organizacijama. Zbog svega, ne mislim da bi trebalo da bude problem što je u ovom slučaju izabrala Ruskinju za partnerku", zaključio je Rud.

image