Pobeda karijere Međedovića - srušio grend slem šampiona za ATP četvrtfinale

Srpski teniser je eliminisao Dominika Tima, koji i dalje ne uspeva da se vrati na visine na kojim je bio 2020. godine, kada je osvojio Ju-Es open

Hamad Međedović je ostvario jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Gštadu u Švajcarskoj.

On je u sjajnom meču savladao Dominika Tima, nekada trećeg tenisera sveta i osvajača Ju-Es opena - 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:3.

Međedović se u glavni žreb turnira u Gštadu plasirao kroz kvalifikacije, prošavši dve runde, a onda je upisao i trijumf u prvom kolu turnira. No, sada je sjajnom igrom uspeo da napravi najveći "skalp" u karijeri.

Momak iz Novog Pazara je odlično servirao u prvom setu, držao se sve do 12. gema, kada je napravio brejk i automatski stigao do vođstva od 1:0. U drugom je Austrijanac podigao nivo igre i sa dva brejka prednosti brzo stigao do izjednačenja.

Ipak, to nije poremetilo Međedovića. On je odmah iz prvog pokušaja napravio brejk i lako stigao do 3:0 u odlučujućem setu, da bi do kraja meča tu prednost i sačuvao. Međedović će u četvrtfinalu turnira u Gštadu igrati protiv boljeg iz duela dva Nemca, Danijela Altmajera i Janika Hanfmana.

Posle ove pobede, Međedović je projektovan na 164. mesto na ATP listi, što je za 19 pozicija bolje od njegovog trenutnog plasmana.