Sport

Gotovo je - Barselona otpustila Nikolu Mirotića, ostao bez 22.000.000 evra

Crnogorski košarkaš sa španskim pasošem je jednostranom odlukom Katalonaca ostao bez kluba i 22.000.000 evra koje je trebalo da zaradi u naredne dve sezone
Gotovo je - Barselona otpustila Nikolu Mirotića, ostao bez 22.000.000 evra© Dusan Milenkovic/ATAImages

Sada je i zvanično gotovo - Nikola Mirotić više inje košarkaš Barselone i to znači da bi nekadašnji reprezentativac Španije mogao da potpiše za novi klub kao slobodan igrač.

Već nedeljama se Crnogorac povezivao sa dolaskom u Partizan, a jednostranim potezom Barselone čini se da se saga o Mirotiću neće skoro završiti.

"Barselona je danas zvanično saopštila pravnim zastupnicima Nikole Mirotića odluku o raskidu profesionalnog ugovora košarkaša prvog tima koji ga je vezivao sa klubom do 30. juna 2025. godine. Ova mera je propisana u skladu sa Planom ekonomske održivosti koji je uspostavila Barselona", navodi se u poprilično hladnom saopštenju katalonskog kluba.

Ovo znači da bi Mirotić potpisom za novi klub automatski ostso bez prava da potražuje 22.000.000 evra koje je mogao da zaradi da je ostao u klubu do kraja ugovora.

Mirotić je u Barseloni osvojio titulu prvaka Španije, tri Kupa kralja, a bio je i najbolji igrač Evrolige i nastupao je na fajnal-forovima tog takmičenja. Sada ostaje da se vidi hoće li Mirotić zaista postati novi igrač Partizana ili će izabrati neki drugi klub.

U Barseloni je proveo četiri sezone, otkako se 2019. godine vratio iz NBA lige.

image