Srbija bolja od Crne Gore, "delfini" ne žele na Hrvatsku u osmini finala Svetskog prvenstva

Srbija posle peteraca savladala Crnu Goru, sa drugog mesta u grupi ide u osminu finala

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju Crne Gore posle boljeg izvođenja peteraca 17:15 (13:13) u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu u Fuoki.

Ovom pobedom "delfini" su zauzeli drugo mesto u grupi D, što znači da će u osmini finala igrati protiv poraženog iz duela između Hrvatske i Japana.

Ekipa Crne Gore je bolje počela meč i povela sa 5:0. Tek tada je Srbija počela da se "budi" i krenula da postiže poene. Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić su smanjili na 2:5, Uroš Čučković je pogodio za 6:2, a konačan rezultat prve deonice postavio je Nemanja Ubović – 3:6.

Početkom druge četvrtine Vučinić je smanjio na 4:6, a Branislav Mitrović je odbranio peterac koji je izveo Đuro Radović.

Golove za Srbiju postigli su: Đorđe Vučinić pet, Nikola Jakšić tri, Marko Radulović, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Nemanja Ubović po jedan.

Golove za Crnu Goru postigli su: Dušan Matković tri, Vasilije Radović, Aleksa Ukropina, Kanstanin Averka po dva, Aljoša Mačić, Miroslav Perković, Uroš Čučković, Đuro Radović po jedan.

Crnogorci su stigli do tri gola viška posle fenomenalnog loba u režiji Alekse Ukropine – 7:4.

Posle šeste odbrane Petra Tešanovića, Crna Gora je vodila 8:4, a strelac je bio Dušan Matković. Srbija se nije predavala, na 5:8 je smanjio Nikola Jakšić iz peterca, da bi potom Đorđe Vučinić dva puta pogađao.

Treća deonica je otvorena pogotkom Vasilija Radovića za 9:7, da bi potom Kanstanin Averka na isteku napada pogodio za 10:7. Dobro raspoloženi Vučinić je smanjio na 8:10, a nedugo zatim je i peti put zatresao mrežu – 9:10.

Dušan Matković je pogodio sa igračem više za 11:9. Crna Gora je imala dva gola više uoči poslednje deonice.

Na početku poslednje četvrtine Strahinja Rašović je najavio preokret, a već u sledećem napadu Miroslav Perković je šraubom zatresao mrežu – 12:10.

Radomir Drašović je realizovao peterac za 11:12, a Srbija je stigla do izjednačenja zahvaljujući Savi Ranđeloviću koji je pogodio za 12:12.

Na nešto više od 60 sekundi pre kraja, Srbija je prvi put povela, a strelac je bio Marko Radulović.

Izjednačenje je doneo Aleksa Ukropina na 19 sekundi pre kraja, pa su pobednika odlučivali peterci.

Usledila je sjajna igra Branislava Mitrovića, koji je u četvrtoj seriji odbranio šut crnogorskog igrača i doneo pobedu svojoj ekipi.

Španija je kao prvoplasirana završila takmičenje u Grupi D i ide direktno u četvrtfinale, dok će Srbija sa druge pozicija i Crna Gora sa treće igrati u osmini finala.