"Novak neće više biti nepobediv, izgubio je od Alkaraza zbog bremena istorije"

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu analizirao je dešavanja iz finala Vimbldona i poručio da je srpski teniser propustio priliku da stigne do 24. gernd slem trofeja

Novak Đoković je u nedelju izgubio u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza (2:3), a poznati teniski trener Patrik Muratoglu veruje da je Srbin doživeo poraz najviše zbog toga što je osetio pritisak istorije.

Nekadašnji trener Serene Vilijams, a danas saradnik Holgera Runea, izneo je svoje viđenje spektakularnog finala u kom je 16 godina mlađi Španac uspeo da slavi.

"Prilično teška mentalna borba, oba momka su bila na prstima. Finale Vimbldona mora biti takvo. Najbolja slika svega toga je taj-brejk i drugi set, Novak je promašio bekhend i pogodio mrežu. Mogao je da ubije meč i to nije učinio", rekao je Muratoglu, koji kaže da se slično dogodilo i Alkarazu.

"Možemo to reći i za samog Karlosa. Vodio je sa 2:1 u setovima i imao je dve brejk lopte u četvrtom. Đoković nije bio na dobrom putu, ali Alkaraz nije to iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim udarcima u velikim momentima, a Novak ne", naveo je Francuz.

Ovaj trener smatra da će Đoković sada biti pod još većim pritiskom, jer će i dalje biti favorit na svakom grend slemu na kojem se pojavi, što mu do sada - očito - nije bio problem da osvaja najveće turnire.

"Takva je situacija sada, neće biti nepobediv zbog bremena istorije koji nosi. Mislim da konstantna uloga favorita i konstantno igranje za istoriju ima svoje breme. Nije Alkaraz ispred njega. Novak ga je pobedio na Rolan Garosu, a ovaj njega na Vimbldonu. Tu su blizu što se tiče samog nivoa igre", zaključio je Muratoglu.