Hrvatska pobedila i izbegla Srbiju - "delfini" u osmini finala protiv Japana

Završava se grupna faza Svetskog prvenstva u Fukuoki, a Srbija je saznala svog rivala na prvom od potencijalno četiri susreta u nokaut fazi takmičenja

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki protiv domaćeg Japana, pošto je azijska selekcija doživela poraz u ključnom okršaju protiv Hrvatske.

"Barakude" su savladale Japan 17:12 nakon mučenja u prvom poluvremenu i tim trijumfom izbegli vaterpolo klasik protiv selekcije Srbije.

Ovaj ishod znači da Hrvatska sa drugog mesta u grupi C ide na Crnu Goru, koja je prethodno u petak ujutro izgubila od Srbije posle peteraca. Za to vreme, Srbija će u petak 23. jula igrati protiv Japana za mesto u četvrtfinalu.

Ukoliko izabranici selektora Stevanovića upišu trijumf, u četvrtfinalu ih očekuje Italija. Sa druge strane, Hrvatska ili Crna Gora će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke. Svi ovi timovi na kraju se ukrštaju u polufinalu, pa bi Srbija i Hrvatska tek tada mogli da se sastanu.

Ipak, "delfini" će do tada morati da ostvare dve pobede, a vredi napomenuta da ova podmlađena selekcija više ne spada u krug najužih favorita za visok plasman na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.