Kecmanović izbegao debakl u poslednji čas - preokret protiv Zizua za polufinale Gštada

Miomir Kecmanović se plasirao u polufinale ATP turnira u Gštadu, pošto je posle velikog preokreta u trećem setu uspeo da savlada Zizua Bergsa 2:1 (6:4, 3:6, 7:5)

Srpski teniser je ipak uspeo da opravda ulogu favorita protiv kvalifikanta i 175. tenisera sveta, pošto je u poslednji čas sprečio trijumf Belgijanca.

Kecmanović je sigurnom igrom osvojio prvi set, napravivši dva brejka. Sve je išlo po planu do 3:3 u drugom setu, kada je počela neobjašnjiva serija Bergsa - osvojio je pet gemova u nizu i sedam od narednih osam.

Tako je Belgijanac u trećem setu vodio 4:1, a pri rezultatu 5:3 je servirao i za pobedu. Ipak, od tada je na terenu postojao samo jedan igrač - Kecmanović je osvojio četiri gema u nizu i obezbedio plasman među četiri najbolja igrača u švajcarskom gradu.

Kecmanović će u polufinalu Gštada, turnira iz serije ATP 250, igrati protiv pobednika meča koji igraju Peruanac Huan Pablo Variljas i Španac Albert Ramos Vinjolas. Ovom pobedom, Kecmanović je za sada projektovan da napreduje četiri pozicije i bude 40. teniser sveta od narednog ponedeljka.

Inače, Srbija će u Gštadu u petak imati još jednog predstavnika, pošto će Hamad Međedović igrati svoje prvo ATP četvrtfinale, protiv Nemca Janika Hanfmana.