Sport

Nije ni potpisao za Bajern, a već je izazvao haos - Vokerov ugovor naljutio igrače

Neobična situacija odvija se trenutno u Minhenu, gde se iščekuje dolazak Kajla Vokera, aktuelnog prvaka Evrope sa Mančester sitijem
Nije ni potpisao za Bajern, a već je izazvao haos - Vokerov ugovor naljutio igračeGetty © Michael Steele / Staff

Bajern iz Minhena nije bio poznat kao klub kom su se potkradale greške tokom prelaznih rokova i često su bili sinonim za klub u kom sve funkcioniše do perfekcije.

Ipak, poslednjih godina se i to polako menja, a sada je isplivao još jedan problem - Kajl Voker još uvek nije postao igrač ovog kluba, ali je već učinio da pojedini igrači budu nezadovoljni.

O čemu se zapravo radi? Bajern je blizu da dovede Kajla Vokera iz Mančester sitija, pošto je Englez već postigao dogovor sa Bavarcima, ali je sada na klubovima da pronađu zadovoljavajuću visinu obeštećenja.

Ipak, 33-godišnjak bi trebalo da dobije dvogodišnji ugovor uz opciju produženja za još godinu dana, što ne ide ruku pod ruku sa praksom Bajerna da igračima starijim od 30 godina daju najviše jednogodišnje ugovore.

Čak i legende kluba poput Tomasa Milera (33) i Manuela Nojera (33) nedavno su morali da prolaze kroz slične pregovore s klubom, dobivši samo produžetak saradnje na još 12 meseci. Voker bi, tako, trebalo već sada da dobije ugovor do leta 2025. godine.

To se liderima ekipe ne dopada, a ovo je samo još jedan u nizu momenata kada se stvari "iza kulisa" u Minhenu ne odvijaju lako. Prošle sezone je bilo dosta tenzija oko trenera Julijana Nagelsmana, kao i smene trenera golmana Tonija Tapalovića, što je izazvalo burnu reakciju golmana Nojera.

image