Sport

Zato je Mesi najveći - gol za pobedu u 94. minutu "zapalio" Ameriku

I to kakav gol je Argentinac uspeo da postigne u svom prvom meču u dresu Intera iz Majamija, pošto je slobodnim udarcem rešio pitanje pobednika u meču protiv Kruz Azula
Zato je Mesi najveći - gol za pobedu u 94. minutu "zapalio" AmerikuGetty © Mike Ehrmann / Staff

Lionel Mesi je stigao u Sjedinjene Države i odmah fudbalsku publiku uspeo da digne na noge. Fenomenalni Argentinac i zvanično najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA debitovao je Inter iz Majamija i u 94. minutu susreta golom iz slobodnog udarca doneo pobedu svom timu.

Inter Majami je u meču prvog kola grupne faze Lige kupa (takmičenja u kom učestvuju MLS timovi i prvoligaši iz Meksika) slavio 2:1 protiv Kruz Azula, a u utakmici koja je bila najiščekivanija u SAD u poslednjih 10 godina - Mesi je pokazao zašto ga mnogi smatraju za najvećeg svih vremena.

Inter Majami, do sada najslabiji MLS tim ove sezone, poveo je preko Tejlora u 44. minutu, da bi Antunja u 65. izjednačio za meksičkog predstavnika. Ipak, Mesi, koji je svoj debi u roze dresu započeo u 54. minutu - učinio je da čitav stadion "eksplodira" zbog njegovog poteza u završnim minutima susreta.

Pričalo se danima i nedeljama o cenama karata koje su za ovaj meč dostigle i nekoliko hiljada dolara, ali ispostavilo se da je to vredelo. Mesi je namestio loptu i majstorski izveo slobodan udarac kojim je veliko slavlje moglo da otpočne.

image