Rasulo u PSŽ - Mbape odstranjen iz tima, klub sumnja na zaveru sa Realom

Potpuni haos vlada u redovima šampiona Francuske, gde vlasnici sumnjaju da je njihova prva zvezda već načinila dogovor koji bi mogao da ih skupo košta

Kilijan Mbape je odstranjen iz prvog tima Pari Sen Žermena za pripreme u Japanu i neće igrati za ovaj klub na pripremnim mečevima na Dalekom istoku.

Kako javlja poznati italijanski novinar Fabricio Romano, Parižani su postali uvereni da je Mbape već dogovorio svoj prelazak u Real Madrid kao slobodan igrač i zbog toga su igraču postavili ultimatum.

Mbape je još ranije izjavio da ne želi da produži svoj ugovor sa PSŽ-om do 2025. godine, ali da želi da ostane u klubu u sezoni 2023/24 i da sve od sebe. Međutim, katarskim vlasnicima kluba to ne odgovara.

Razlog je taj što PSŽ rizikuje da ostane bez Mbapea narednog leta bez obeštećenja, a sve komplikuje i činjenice da bi 1. avgusta trebalo da mu bude isplaćen bonus od 80.000.000 evra. Zato je PSŽ nudio Francuzu 40.000.000 evra da pređe u neki drugi klub pre tog datuma.

Ipak, i Mbapeu i potencijalno Real Madridu odgovara da sačekaju leto 2024. oko eventualnog sklapanja saradnje. Ali sada je PSŽ povukao naredni potez ne bi li nekako naterao Mbapea da nešto učini još ovog leta - ili da potpiše novi ugovor, ili da odmah promeni sredinu.

Kako će sve to funkcionisati sada kada Mbapeu nije dozvoljeno da putuje na pripreme sa ekipom, ostaje da se vidi.