Barselona započinje novu eru - igrači odredili četvoricu kapitena

Nema više u timu ni Serhija Busketsa, ni Đerara Pikea, a ni Đordija Albe, igrača koji su dugo bili lideri tima koji sada predvodi Ćavi Ernandez

Nova era počinje u Barseloni. Nakon odlazaka Serhija Busketsa i Đordija Albe, koji su se pridružili Lionelu Mesiju u Interu iz Majamija, katalonski klub je saopštio nove kapitene.

U sezoni 2023/24, Barselonu će kao kapiteni predvoditi četvorica igrača - Serđi Roberto, Mark Andre ter Štegen, Ronald Arauho i Frenki de Jong, tim redosledom, objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Ovaj izbor rezultat je glasanja tima tokom priprema koje Barselona trenutno provodi u Los Anđelesu. To znači da će Serđi Roberto biti prvi kapiten tima, nakon što je dve prethodne sezone bio treći kapiten, iza Busketsa i Đerara Pikea.

Povremenu ulogu kapitena imao je i golman Ter Štegen, a sada će po prvi put tu ulogu moći da imaju i Arauho i De Jong, naravno pod uslovom da igrači ispred njih na ovoj listi nisu na terenu.

Barselona će prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni igrati na otvaranju La Lige 13. avgusta, na gostovanju protiv Hetafea.