Čović osuo paljbu po navijačima Partizana: Palili sveće ispred hale za mene

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović u razgovoru za "Jurohups" govorio je o raznim košarkaškim temama, poput finalne serije ABA lige, ali i o glasinama da bi mogao da napusti klub

Prvo pitanje bilo je vezano za tenzije koje vladaju između Crvene zvezde i Partizana.

"Ne znam, moraćete da pitate ljude iz Partizana zbog čega se to događa. Smirivanje tenzija se postiže konkretnim akcijama, a ne rečima. Znate, pre pete utakmice finala ABA lige oni su zapalili sveće za mene ispred "Štark arene" dok sam ja prolazio kroz komplikovanu operaciju. Mislite li da je to normalno", rekao je Čović, potom se nadovezao i na situaciju u vezi sa Nikolom Mirotićem:

"Ili vršenje pritiska sa dezinformacijama upućenim evroligaškim klubovima od strane Zorana Savića, i mnoge druge stvari, kao ono što se sada događa u slučaju Mirotić, gde se laži i spinovi plasiraju na štetu Crvene zvezde. Nikola je izvanredan čovek, filantrop koji zaslužuje najbolje i mi mu to upravo i želimo. Ali reći da mu neko preti kako ne bi otišao u drugi klub. To je ludilo. Mi smo za normalne odnose, i rivalstvo samo na košarkaškom terenu".

Mogući odlazak

Što se tiče glasina o odlasku iz kluba Čović je rekao da postoje šanse da se to dogodi prvenstveno zbog njegovog zdravstvenog stanja.

"To je moguće, imao sam veliku operaciju tokom pete utakmice finala ABA lige, koja nije mogla da se odloži. Da sam bio zdrav i da sam bio tu – peta utakmica se ne bi igrala zbog određenih stvari koje nemaju veze sa sportom. Ali okej, to je prošlost, nekima koji su ‘zabrinuti’ za moje zdravlje bih rekao… dobro sam, ambiciozno ulazimo u novu sezonu u kojoj želimo da ostvarimo dobre rezultate. Pod dobrim rezultatima, znate na šta mislim kada je Crvena zvezda u pitanju, ali ovoga puta želimo da napravimo korak više i u Evroligi".

Čović je naveo omiljene strane košarkaše koje je doveo u Srbiju.

"U FMP je to bio Redži Frimen, u Zvezdi Markus Vilijams i Stratos Perperoglu".

Prvi čovek crveno-belih je izneo svoju viziju kluba za narednih 10 godina.

"Kada sam preuzeo Zvezdu kao njen predsednik klub je bio u velikom minusu, milioni evra su u pitanju, tačno 15.6 miliona evra i verujem da čitaoci koji prate poznate medije to već znaju. I kroz šta smo prošli i gde smo danas. Crvena zvezda je danas ugledni evropski klub, član evroligaške porodice, koji već 10 godina može da rasproda beogradsku arenu i za 12 sezona je osvojio 22 trofeja. Podsetiću da je klub koji je košarku doveo u Srbiju preko Nebojše Popovića, Bore Stankovića, profesora Nikolića… osvojio ukupno 21 pehar u periodu od 1945. do 2011. godine. I to samo po sebi govori šta radimo i koliko smo podigli klub na svim nivoima. Crvenu zvezdu vidim kao stabilan evroligaški klub, sa A licencom, stabilnim budžetom i jasnom predstavom u kom pravcu ide", zaključio je Čović.