SP: Vaterpolisti Crne Gore eliminisali favorizovane Hrvate, pa se plasirali u četvrtfinale

Vaterpolo repezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Japanu, pošto je napravila veliko iznenađenje i pobedila prvaka Evrope Hrvatsku sa 13:12 (2:3, 3:0, 4:5, 4:4)

Crna Gora nije najbolje ušla u utakmicu, pa su Hrvati prvi poveli.

Ipak, izabranici Vladimira Gojkovića uspevaju da se vrate u meč i načine rezultatski preokret, pa je usledilo nekoliko rezultatskih obrta posle čega se ušlo u vrlo neizvesnu završnicu.

U samom finišu, na minut do kraja meča pri nerešenom rezultatu, vaterpolista Crne Gore Dušan Matković postiže gol odluke i svom timu donosi plasman u četvrtfinale.

Strelci za Crnu Goru bili su: Đuro Radović i Dušan Matković po četiri, Aleksa Ukropina dva, Kanstanin Averka, Vladan Spaić, Vasilije Radović po jedan. Petar Tešanović je imao 12 odbrana.

Golove za Hrvatsku postigli su: Jerko Marinić Kragić četiri, Zvonimir Butić i Kontstantin Harkov po tri, Ante Vukićević i Franko Lazić po jedan.

Zahvaljujući velikoj pobedi, Crna Gora je obezbedila četvrtfinalni meč protiv Grčke, kao i direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Kataru u februaru 2024. godine.